Aku bukanlah pandai memasak tapi TAHU memasak. Beza maksud itu perkataan "pandai" dengan "tahu". So, hari ni resepi kedua - Cheese Omelette. Kalau yang fisrst, pasal Cheeseburger.
Stepnya simple - sangat simple untuk orang yang nakkan kelainan dalam telur dadar mereka. Cuma tambah cheese je.
First, sediakan dulu bahan-bahan yang diperlukan - telur, keju, seasoning dan juga roti (optional)
Second, pecahkan telur dan kacau sampai kuning. Pastu tambahkan dalam 5 titik seasoning dalam mangkuk tu.
Third, potong keju tu..Korang nak carik-carik pun boleh tapi kalau potong nampak lagi kemas.Tuangkan semua. Ingat, jumlah keju bergantung kepada jumlah telur yang korang guna. Kalau satu bijik, keju pun sekeping jugak.
Macam resepi dulu, aku tak guna minyak masak - Pakai marjarin sebagai ganti. Panaskan and biar ia cair.
Masukkan telur bercampur keju potong tu. Selerakkan keju tu supaya ia tak bertindih-tindih antara satu sama lain.
Aku ni kalau goreng telur mesti fail bab nak angkat. Sucks tol, so - aku pecah-pecahkan supaya senang nak angkat. Lagipun lagi bagus macam tu sebab kita boleh fokus satu-satu.
Siap. Cheese Omelette ini boleh dimakan dengan roti, nasi atau makanan yang sewaktu dengannya.
No comments:
Post a Comment