Friday, February 8, 2013

Kisah AKU n Repekan Malam

Assalamualaikum semua, hari ni aku ingat nak merepek sikit la..boleh kan? Korang tak nak bagi pun aku nak  jugak. Ok lah, let's straight to the point. Aku ni dah lama tak drive jauh-jauh, tak tau lah..malas kot nak keluar rumah. Tapi baru-baru ni, hari Ahad lepas aku ke Tasik Puteri, hantar barang adik aku kat SBPI Rawang. Selasa pulak ke Shah Alam, main bowls. Semalam pulak ke KL, hantar kakak aku check up kat HKL. Sampai je rumah, habis badan aku sengal-sengal. 

Kita ni orang muda ada satu keadaan dipanggil darah muda. Tak kira lah situasi apa pun, main bola ke, tengok bola ke..or yang paling common - memandu. Bila rasa ada kereta yang laju, darah muda ni akan triggered dan memaksa kita untuk nak laju jugak. 
Nak dijadikan cerita, dalam otw nak balik rumah from KL. Aku drive lah cam biasa, tapi ayah aku ada kat sebelah. So aku pun tak boleh lah nak unleash jiwa kelajuan(bak kata kakak aku..huu). Ayah memaksa aku untuk sentiasa berada di lorong kiri, huk - aku pulak tak boleh nak tengok kereta yang laju kat belah kanan tu, plus bila aku pulak terpaksa mengikut lori berat sepanjang lorong tu.

Aku bukan apa, nak lawan cakap nanti kalau accident or jadi apa-apa..tak sempat nak mintak maaf pulak..huu, then, kalau terus ikut style aku, memang ayah aku meleter je la nanti. Itu salah, ni salah. Pendek kata, bila ayah ada kat sebelah aku dah rasa macam time-time belajar memandu lah pulak..huk. So, aku pun ikutkan je la.."-) . Berjaya jugak control darah muda and mengikut arahan En. Gani.

Itu je la ceritanya..tah apa-apa lah aku ni. Macam dah takde modal




5 comments:

  1. kalaw sy dok sblah awak pun tym drive, sy nak meleter jgk..awk bwak laju2, sy cubit awak laju2. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh jgn la cubit, nt eksiden pulak..huk

      Delete