Thursday, November 28, 2013

Kisah AKU n PROMA Trip to INTAN

Assalamualaikum semua, hari ni aku dan rakan-rakan seperjuangan BAS Part 5 berpeluang untuk menghadiri seminar berkaitan Project Management di INTAN Kampus Utama Bukit Kiara.
Seawal pukul 7 pagi lagi kami dah berkumpul kat bus stop Fakulti Pergigian. Since hari ni hari kerja, so jalan agak sesak tadi but kami selamat tiba sekitar pukul 8.45 pagi.
Seminar yang bertajuk "Doing Right Project Rightly" ini disampaikan oleh YB Datuk Nur Jazlan, MP Pulai, rata-rata audience seminar ini ialah penjawat awam, academia dan juga pelajar-pelajar universiti khususnya yang mengambil bidang Pengurusan Projek macam kami. 
Seminar ini mengambil tempatnya di Auditorium INTAN, since yang bawah dah penuh dengan civil servant and officer, kami yang dari UiTM (to be exact the only wakil universiti) dapat duduk kat level 2 which is sangat sesuai..sebab most of us memang tak cukup tidur kan..haha
Seminar ini bermula pada pukul 9.30 sehinggalah 11.30 pagi - seperti yang aku jangka, rata-rata kami memang agak sleepy. Ada yang tidur, yang dengar mp3 pun takde - tak kurang jugak yang baca novel serta melakukan aktiviti bebas yang lain..haha. Even aku pun tertidur time setengah jam yang pertama. :-p
Waktu dah habis semua pakat aktif..lol
Sebelum pulang ke UiTM Shah Alam, ada jamuan ringan untuk tetamu yang hadir. 
Lain kan aku tak pakai spec..?
Tisu ni aku simpan tau..haa, sengkek betul..
Bersama lecturer Project Management FSPPP, Pn Aini dan Dr. Aliza. 
Dalam pukul 12.30 tengah hari, kami pun bergerak pulang dari INTAN. Nasib baik takde kelas, so boleh rehat, and topup tidur balik. Malam ni nak push untuk Project Management, kalau boleh nak prepare untuk Event III, since Evemt I dah 90% completed.

No comments:

Post a Comment