Thursday, June 27, 2013

Kisah AKU n Final Examination Pt. 4

Assalamualaikum semua, peperiksaan akhir semester 4 telah pun membuka tirainya pada petang tadi pada pukul 2.15 petang dengan paper Ethics in Administration (ADS452). Unlike semester lepas, this edition rasanya aku lebih bersemangat sebab aku tak tau pun berapa banyak carry mark yang aku bawak dalam exam's hall. Jadual pun nampaknya ada gap walaupun sekejap-sekejap, but it's ok lah daripada takde langsung..

Erm, kepada sesiapa yang dah biasa dengan blog aku - macam biasalah aku akan bentangkan target untuk peperiksaan peringkat ijazah sarjana muda aku yang keempat didalam UiTM ni. Bukan degree keempat ok, peperiksaan ke-empat..haha . Dan tak seperti semester lepas, kali ni aku ingat kod subjek, nama lecturer, kelas dan semuanya yang penting..:-p

1) ADS 452 - Ethics In Administration - Since paper ni aku belajar di bawah "The Marvelous En. Mohiyuddin" yang terkenal dengan ketegasan nya dalam marking paper - aku expect at most A- dan at least B+

2) ADS 654 - Policy Analysis - killer paper untuk semester ni yang melibatkan pembacaan yang tekun dan fokus..So far, carry mark aku tak tau but midterm aku score 90/100 dalam paper ni..haha (gelak bangga) . Tapi tu lah, carry mark kalau tinggi pun belum tentu kita dapat bagus. So, I want to play it safe - target at most A-, at least B+

3) ADM 501 - Organizational Behavior - satu-satunya paper yang aku ada basic yang tinggi iaitu dalam paper Management (ADS460) dan Human Resource Management (ADM 551), but hanya yag first je aku score A+ manakala yang second tu dapat C+. But, have faith Farid. Insyallah, kita akan cuba dapatkan at most B+, at least B

4) CSC 208 - Information Management - paper ni banyak betul gapnya sampai 5 hari. But, sebenarnya paper ni lah aku paling tak perform, dalam lab maybe lah nampak outstanding, but time midterm dengan quiz memang hampeh gila. Semuanya sebab datang lambat..:-p . But rasanya kalau at most B+, and at least B- boleh kot..:-)

5) ADS 560 - ASEAN, tak mungkin lah nak target tinggi sebab belajar under "The Marvelous En. Mohiyuddin". Paper ni jugaklah yang banyak menyusahkan aku..haha. Insyallah rasanya target at most A-, and at least B+

6) BJP451 - Third Language - Nihongo II , err, hari tu test dapat 30/100 je..dapat lulus dah lah, serious tak perform sem ni. Berharap kat movie, dengan quiz and oral test je.

7) BEL 422 - Report Writing, test just dapat 23/30, so far Madam kata presentation group aku paling mantap..haa, but harapnya report pun ok lah..Target : at most B+, at least B-

Peperiksaan keempat nampaknya, berharap pointer akan meningkat dan menjadi lebih baik dalam range 3.10 - 3.20 . Insyallah, semester depan aku akan lebih gigih since ni last semester aku bergelar SMF..:-)

2 comments:

  1. Salam dik..nak tanye cikit, Encik Mohiyudin tue keturunan siam kew..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam, En Mohiyuddin lahir di Myanmmar, dapat primary & secondary education kat Thailand. Sambung belajar tertiary kat Malaysia - UIAM & UKM

      Delete