Saturday, December 4, 2010

Kisah AKU n The Other Side Of Kolej Perindu


menjadi sebahagian daripada warga perindu teramatlah best..lihatlah gambar diatas ni..melambangkan seorang anak muda yang semangatnya berkobar-kobar untuk menggalas harapan keluarga,negara dan juga bangsa melayu..baju perindu bernilai rm25 menjadi sebahagian daripada semangat yang mengikuti jiwanya..ceyh..poyo..sucks kau farid..let me go to the main story now..sebenarnya banyak lagi blok kat kolej perindu ni yang aku tak explore lagi..tapi,pada hari ini, aku dan beberapa orang lagi kawan,aslah,najib,yasin dan wan zul memberanikan diri untuk unleash the other side..err..i meant the dark side of perindu..sounds scary right tapi itulah sebenarnya yang kitorang dapat tadi..actually,aku tak nak pergi pasal nak jumpa muhaimin..tapi, aku postponed meeting tu semata-mata untuk regain my roommate trust upon me,yeah..baru-baru ni aku rasakan seperti semua orang dalam bilik ni bersikap dingin terhadap aku..maybe,faktor tu kot..(secret)..

jalan yang menghala ke blok palapes perindu yang kami tinjau tadi..

the seekers team..aku tiada dalam gambar..kenapa..pasal aku yang snap..ha3x..

mr.yaseyn bersama rocky nya berjaya discovered something iaitu..

diari yang bertarikh 1980..ceyh..takde la..tahun 2010,26 november..erk,birthday aku tuwh..

peringatan untuk siapa yang menjejakkan kaki ke sini..sebuah al-quran yang terselit di air ventilation on one of the room..discovered by me..thats mean..blok ni memang ada entiti lain..i'm sure for that..

setibanya kami disana..cuaca still hujan renyai and menambahkan scenery yang agak creepy kat situ..haa,inilah blok perindu tu..dari luar macam biasa except ada lambang-lambang kompeni or rejimen yang senior-senior join kot..

pemandangan dari belakang blok..waktu ni kitorang tak plan nak naik pun..tapi..

ternampak tangga..then,seorang daripada kami bersuara..jom naik..akupun membalas..sure,why not..

kami pun naik keatas dengan sedikit keraguan yang bermain dijiwa..tiba-tiba..

gulp..oi siapa pulak yang tulis mesej ni..erk,guys..nak proceed or not..aku rasa tak sedap hati ni..

pokok mati tu macam pandang aku je..oh,memang la..kan aku tengah snap gambar beliau..

pemandangan dari tingkat dua..well equipped with takraw court..memang sesuai la sangat and sinonim with uitm kesatria and palapes..

pergh..ni memang menakutkan..diorang tak nak repair ke pintu ni..suddenly najib bersuara..eh guys, pintu tu terbuka..lets check it out..kitorang..50-50..aku ikut jea..kalau terkurung dalam tu pun ramai-ramai bukan sorang-sorang..

aslah dengan air kotaknya yang tak habis-habis dari tadi..

bilik ni agak creepy kerana bersepah,berhabuk, tak tersusun, sarang labah-labah..tingkap yang kotor..erk,memang aku dah meremang pun bulu roma waktu nie..tapi, aku as a cameraman still buat kerja dengan mengambil pictures untuk dokumentasi..


aku tak tipu..cuba korang perhatikan condition bilik nie..betul kan aku cakap..kitorang tak alih apa-apa pun..

lepas tu..kitorang keluar la bilik tu..jalan punya jalan lepas tu kami terpaku melihat bilik yang still lengkap dengan peringatan daripada penghuninya..tapi, rupa-rupanya tahun 2005..memang betul tekaan aku..blok ni memang dah lama kena tinggal..

ni maybe tempat cuci baju..messy kan..maklumlah dah lama kena tinggal..mesti ada entiti lain yang tengah cuci baju sekarang kan..

rejimen semboyan diraja..mesti penghuni bilik ni dahulu memegang jawatan dalam kor ni..

so aku dengar malam ni kita nak pergi lagi dengan the boys next door..nak ikut boleh tak..
......................the end...................

2 comments: