Saturday, January 2, 2021

Kisah AKU n 2021 Resolution

 Assalamualaikum 2021,

Syukur dipanjatkan kepada Allah, Tuhan Semesta Alam diatas limpah kurniaNya yang masih memberikan kita peluang untuk hidup dimuka bumi ini dan merasai tahun baru 2021. Tahun 2020 merupakan tahun kedukaan bagi kebanyakan rakyat Malaysia dengan wabak Covid-19 yang melanda. Ramai yang hilang pekerjaan, dipotong gaji dan terpaksa membuat lebih dari satu kerja bagi menampung beban hidup yang semakin meninggi. Semoga kita semua terus kuat dan teguh membadai arus yang dahsyat ini. As usual, sebuah list of azam haruslah kita tetapkan untuk mengukur kejayaan kita pada tahun ini. Of course, aku sendiri telah mengeluarkan a set of resolution yang akan digunakan as a benchmark demi mencapai kejayaan berpanjangan.

Blog: Mei 2021 ni merupakan tahun kesebelas aku berblogging. Huhu, tak sangka kan dah 11 tahun blog ni aktif. Semoga aku terus ada selera nak sharing cerita-cerita yang memberikan faedah untuk pembaca-pembaca yang sudi hadir melawat. 

Kerjaya: Mac 2021 bakal menjadi tahun pertama aku di Touch 'n Go. Tahun lepas kerjaya aku kat sini nampak cerah dengan confirmation. Tahun ni aku tak harapkan promotion nor increment, cukuplah kalau masih dapat bekhidmat lagi walaupun dilain department. Kalau ada increment tu bonus lah. Tapi, sesuai dengan azam aku akan cuba sedaya upaya untuk dapatkan jugak. Huhu

Family: Tahun ni hopefully dimurahkan rezeki supaya dapat membalas jasa mak ayah yang banyak membantu aku selama ini. Menjadi abang yang baik untuk adik-beradik dan loving husband untuk Ija serta ayah yang awesome untuk Fariq Ilham..:-)

Rumah: Seiring dengan confirmation as permanent staff, aku plan untuk hidupkan semula azam yang aku remove tahun lepas. Harapnya dapatlah aku secure rumah yang aku duduk sekarang dalam tahun 2021 ni. 

Haa, itulah azam aku untuk tahun 2021 ni. Semuanya nampak sama kan dari tahun sebelumnya? Yang membezakannya ialah tanggungjawab baru yang akanku tanggung dalam mengetuai keluarga kecil aku ni. Doakan aku berjaya mengharungi semua ini dan dipermudahkan oleh Allah. Amin Ya Rabbal Al Amin.

No comments:

Post a Comment