Monday, June 12, 2017

Kisah AKU n Dear Exes

Assalamualaikum,

Normally, I don't post about the past here, especially those yang associated dengan exes ni. Plus, aku dah removed all entries related to them yang ada dalam blog ni. Tapi since benda ni menganggu fikiran aku, I need to release it. Kat mana lagi, tempat nak meluahkan perasaan kalau bukan dekat blog ni..:-)

Well, I certainly don't have any problem dengan Aisyah dan Hidayah. Untuk someone yang dah berstatus ex, they're good actually. We are still connected walaupun tak macam dulu. Hidayah dah nak jadi isteri orang akhir tahun ni, yang Aisyah tu pulak dengarnya dah nak bertunang. Frankly speaking, I'm happy for them. I must say how regret I am sebab tak mampu nak mempercepatkan usaha untuk halalkan hubungan kami dulu. But then, past is past. Their parents memang friendly, but not too supportive bila aku cakap I need time to get things firm and solid, that is; my own assets. By contrast, my parents lagi mengalakkan aku untuk kumpul aset terlebih dahulu. Yang aku ni tersepit lah kat tengah-tengah..:-)
With Hidayah, it will always be a short and sweet story. Memang tak lama, 4 bulan je but memang jarang bergaduh since dia ni memang ada ciri-ciri obedient wife. Huhu. Seingat aku, it was May 2016 - time tu aku baru je being retrenched from CapSource. Devastated. We had our quick date at Setia City Mall when I told her about my termination. Masa tu jugak aku tanya what's left for our future. Kebetulan, dia cakap parents dia nak aku hantar rombongan meminang time raya tahun tu which is on July 2016. I still remember the exact moment bila aku cakap "Considering my current situation, I don't think I can babe". That's our last date and later hujung bulan tu we part our way.

Yang dengan si Aisyah ni rare sikit. We've been in good relationship since February 2015 until September 2015 when suddenly she started to buat perangai and ended up clash. It was on July 2016 - tiba-tiba dia ni datang balik dalam hidup aku. 2 good months and suddenly she told me about kawan abang dia yang start mengintai peluang. Well, skripnya almost similar. Aku baru je start to rebuild my career yang tergantung, as you guys punya information, 1 Ogos 2016 merupakan hari pertama aku bertugas di AlloyMtd. Impossible for me to commit at that time and later I've been told that kawan abang dia tu already made his move dengan berjumpa her parents. Devastated again, I released her untuk kali yang kedua. Kat sini dah tunjukkan yang when it comes to hati manusia, I don't want to risk someone's life. If that's the best untuk diorang, pergilah
Now, aku sendiri lagi but I've that asset yang diidam-idamkan and it's almost complete. Good career that I am proud of, Myvi biru yang legend (haha) and In Sha Allah, a place called home yang akan settle tak lama lagi. Hopefully by end of this year, the list is complete. Aku selalu cakap kat diorang, please give me time to build these. Why? Sebab aku nak diorang senang nanti. Tapi diorang tak nak. What to do?

P/S: Tak sangka pulak si asshole tu baca blog ni lagi. Bukan main marah dia beb sampai minta remove entri ni! Katanya, malicious content. Haha. Takpelah, since kau personally took the trouble message walaupun aku tak reply langsung. Biarlah aku removed terus dan sekaligus anggap kau tak pernah wujud pun dalam hidup aku. From now on, aku ada dua je kisah cinta yang akan aku ingat seumur hidup ini.

No comments:

Post a Comment