Saturday, January 1, 2022

Kisah AKU n 2022 Resolution

 Assalamualaikum 2022,

Syukur dipanjatkan kepada Allah, Tuhan Semesta Alam diatas limpah kurniaNya yang masih memberikan kita peluang untuk hidup dimuka bumi ini dan merasai tahun baru 2022. Tahun 2021 merupakan tahun kedukaan bagi kebanyakan rakyat Malaysia dengan wabak Covid-19 dan banjir besar yang melanda. Ramai yang hilang pekerjaan, dipotong gaji dan terpaksa membuat lebih dari satu kerja bagi menampung beban hidup yang semakin meninggi. Semoga kita semua terus kuat dan teguh membadai arus yang dahsyat ini. As usual, sebuah list of azam haruslah kita tetapkan untuk mengukur kejayaan kita pada tahun ini. Of course, aku sendiri telah mengeluarkan a set of resolution yang akan digunakan as a benchmark demi mencapai kejayaan berpanjangan.

Blog: Mei 2022 ni merupakan tahun keduabelas aku berblogging. Huhu, tak sangka kan dah 12 tahun blog ni aktif. Semoga aku terus ada selera nak sharing cerita-cerita yang memberikan faedah untuk pembaca-pembaca yang sudi hadir melawat. 

Kerjaya: Mac 2022 bakal menjadi tahun kedua aku di Touch 'n Go. Tahun pertama aku dapat increment dan bonus. Untuk tahun kedua of course lah kita eyeing for promotion dan increment etc Tapi, tengok KPI tahun lepas macam barai so rasanya I can forget any of those lah. Kalau ada tu bonus. Apa yang aku harapkan work-life balance dan flexibility to cover apa yang tak dapat. Tu pun dah cukup, if tak boleh offer ni. I maybe consider to get it somewhere. Huhu

Family: Tahun ni hopefully dimurahkan rezeki supaya dapat membalas jasa mak ayah yang banyak membantu aku selama ini. Menjadi abang yang baik untuk adik-beradik dan loving husband untuk Ija serta ayah yang awesome untuk Fariq Ilham..:-)

Haa, itulah azam aku untuk tahun 2022 ni. Semuanya nampak sama kan dari tahun sebelumnya? Yang membezakannya ialah tanggungjawab mengetuai keluarga kecil aku ni. Doakan aku berjaya mengharungi semua ini dan dipermudahkan oleh Allah. Amin Ya Rabbal Al Amin.

No comments:

Post a Comment